Σχετικά

H 10η ANIMART – βιωματικό σχολείο τεχνών και forum σύγχρονης δημιουργικότητας, θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από 16 έως 24 Ιουλίου 2016, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προωθώντας τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την καινοτόμα δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο. Ο Απόλλων, η Δελφική μυθολογία και η σύγχρονη πραγματικότητα θα προσεγγιστούν από τους μετέχοντες, μέσα από εργαστήρια, μαθήματα, προβολές, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ημερίδες.

 


 

APOLLO UNLIMITED : εναλλακτική, πειραματική σκηνή 

• μουσική • νέα μέσα • επιτελέσεις • οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις • διαδραστικές ηλεκτρονκές μουσικές

 


 

H ANIMART απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές, τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Η διοργάνωση στους Δελφούς 2016 απευθύνεται επίσης στους Απόδημους Έλληνες και τους ξένους νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, αποβλέποντας στην εμβάθυνση των σχέσεών τους με αυτόν τον παγκόσμιας κληρονομιάς αρχαιολογικό τόπο.

Βασική φιλοσοφία μας είναι η δημιουργική συμμετοχή στα μαθήματα, τα εργαστήρια, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις, τις καλλιτεχνικές δράσεις, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις περιηγήσεις, καθώς εκτιμάται ότι η πρόσληψη της γνώσης μέσα από το βίωμα της συμμετοχής είναι συνδυασμός ανεκτίμητος.

Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, επαγγελματίες δημιουργοί και νέοι καλλιτέχνες, προσφέρουν και μοιράζονται τις γνώσεις, τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους και την πείρα τους, μέσα από μια αμφίδρομη διαδραστική σχέση.

Η αξιοποίηση του διαδικτύου διευρύνει και διευκολύνει τη συμμετοχή ατόμων, ομάδων, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών φορέων και ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο.

Σχεδιάζονται δράσεις σύγχρονης αντίληψης με δημιουργούς που θα εμπνέονται από τη διαχρονική παρακαταθήκη των Δελφών στον τομέα των ιδεών, της τέχνης και του πολιτισμού.

Προετοιμάζονται επίσης εκδηλώσεις, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και του ντόπιου επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού.