13 - 23 Ιουλίου 2014
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ Αναστασία - Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ, μουσικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ΜΟΥΣΙΚΗ


Αναστασία ΓΕΩΡΓΑΚΗ

 

Η Αναστασία Γεωργάκη γεννήθηκε στην Λευκάδα.

Σπούδασε Φυσική (Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο 1986) και Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (πτυχίο Αρμονίας και πτυχίο Αντίστιξης - δίπλωμα ακορντεόν και Ηλ. Αρμονίου) κατά την περίοδο 1981-1990.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Μουσικής Πληροφορικής στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Έρευνας συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS), όπου απέκτησε τον τίτλο DEA(1991) και περάτωσε με επιτυχία την διδακτορική της διατριβή (1997) στον τομέα Μουσική και Μουσικολογία του 20ου αιώνα με έμφαση την Μουσική Πληροφορική.

Έχει εργαστεί ως παιδαγωγός σε διάφορα Ωδεία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Κατά την περίοδο 1995-2002 εργάστηκε ως συμβασιούχος Π.∆.407/80 και μετέπειτα σαν Λέκτορας στο Τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το 2002 είναι μέλος ∆ΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διδάσκει μαθήματα που αφορούν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Μέλος οργανωτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων που έγιναν αντίστοιχα το 1998, 2000, 2005 και 2007.  Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και Ελληνικά συνέδρια μουσικής πληροφορικής και ηλεκτρακουστικής μουσικής και έχει στο ενεργητικό της πολλά άρθρα γύρω από την μουσικολογική και συστηματική διάσταση στην χρήση των νέων τεχνολογιών στην έρευνα και μουσική δημιουργία.

Συνεργάζεται με το τμήμα Πληροφορικής του EΚΠΑ και με άλλα ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μέλος του εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και τεχνολογίας του ΤΜΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία με έμφαση στην συνθετική τραγουδιστή φωνή, τον έλεγχο διαδραστικών συστημάτων, τις νέες τεχνολογίες και την οπτική μουσική, την ελληνική ηλεκτρακουστική μουσική και θέματα που αφορούν τα τεχνολογικές προεκτάσεις στα έργα του Ιάννη Ξενάκη.

Είναι ενεργός μουσικός και είναι μέλος και υπεύθυνη προγράμματος του κουιντέτου Novitango ( www.novitango.gr) έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ηλεκτρακουστικής μουσικής με μεικτά μέσα.

 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


← Πίσω