Δράσεις
Sandra Fruebing: TO FAIL WALKING
Ενημέρωση: 31-05-2016 00:45
Έναρξη: 20-07-2016 14:00



Ημερομηνία: 20 Ιουλίου 2016
Μέρος: Δελφοί
Ώρα: 14:00
Είσοδος δωρεάν

 

TO FAIL WALKING - workshop

Το εργαστήριο της Sandra Fruebing σας προετοιμάζει πώς να πέφτετε, όταν περπατώντας, παρελπίδα, σκοντάψετε. Στο μάθημά της θα εξασκήσετε το σώμα σας να περπατάει ανάμεσα στα διάφορα κενά του εδάφους, να βαδίζει σε δυο διαφορετικές επιφάνειες, καθώς και στο να πέφτει, πράγμα που σημαίνει τελικά την αποτυχία του βαδίσματος.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις ισορροπίας, αλλά αναλύει επίσης και την ιδέα της αποτυχίας.

Εμείς οι άνθρωποι, δεν είμαστε συνηθισμένοι να περπατάμε σε ανώμαλα εδάφη ή να έχουμε το ένα πόδι σε ένα τύπο εδάφους και το άλλο σε διαφορετικό. Για αυτό τον λόγο η Sandra δημιούργησε μια σειρά από ασκήσεις βαδίσματος για να εξασκήσετε το σώμα σας ώστε να μην έχει ισορροπία, όταν περπατάει σε οριακές –από άποψη δομής– επιφάνειες.

Επειδή αυτή θα είναι μια νέα εμπειρία, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και την περίπτωση αποτυχίας του όλου θεάματος: που σημαίνει να πέσει κανείς κάτω. Όταν είμαστε μωρά, δεν μας νοιάζει που πέφτουμε και σηκωνόμαστε αμέσως, αλλά όσο μεγαλώνουμε η ιδέα του να πέσουμε σε δημόσιο χώρο γίνεται απειλητική.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πέσει κανείς, με χάρη όπως μια πριγκίπισσα ή μάλλον άτσαλα όπως ο Σαρλό.

Το εργαστήριο θα εφαρμόσει –για τον λόγο αυτό– πρώτα ασκήσεις ισορροπίας, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε τον βηματισμό σας ανάμεσα σε διαφορετικά όρια και, στο δεύτερο μέρος, θα σας προετοιμάσει για την τέλεια αποτυχία βαδίσματος.

 

Sandra Fruebing

Η Sandra Fruebing γεννήθηκε το 1984 και ζει στο Κάιρο της Αιγύπτου. Έχει MA από το Royal College of Arts του Λονδίνου. Η δουλειά της περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας διήγησης για τη διερεύνηση και το στοχασμό πάνω στη σχέση της πολιτικής του ατόμου και της σύγχρονης κοινωνίας. Η δουλειά της έχει κυρίως να κάνει με εμβάθυνση της έρευνας στους τομείς του κινηματογράφου, της φιλολογίας και της καθημερινής κοινωνικής συμπεριφοράς. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με διάφορα μέσα: από αντικείμενα που εμπλέκονται στη διήγηση, μέχρι τη δημιουργία ενός κινηματογραφημένου θεάματος.

Website: www.sandra-fruebing.de

 



← Επιστροφή