Δράσεις
Lezli Rubin-Kunda: PERFORMANCE - WORKSHOP - ARTIST'S TALK
Ενημέρωση: 09-06-2016 16:05
Έναρξη: 19-07-2016 18:00



Φώτο: Reading into the Landscape, Jerusalem, 2009 / Walk to the Sea, Tel Aviv 2002 (performance)

 

Ημερομηνία: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Μέρος: Δελφοί

Ώρα: 18:00

Είσοδος δωρεάν

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ (Παράσταση στο Μαντείο των Δελφών)

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ (Εργαστήριο ζωντανής δράσης)

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ (Περίπατος της καλλιτέχνιδας)

 

Τρεις δραστηριότητες της Lezli Rubin-Kunda

 

 

1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ (Παράσταση στο Μαντείο των Δελφών)

Απομακρυνθήκαμε τόσο πολύ από αυτό τον τόπο, έχουμε χαθεί. Πώς μας παραπλάνησε το μαντείο των Δελφών και μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα; Μπορούμε να επιστρέψουμε, φέρνοντας μαζί μας τους καρπούς αιώνων γνώσεων, σκέψης, διαβάσματος και να ζητήσουμε ένα χρησμό που θα μπορούσε να μας καθοδηγήσει τώρα; 

Στην παράστασή της στο μαντείο των Δελφών, η Lezli Rubin-Kunda συνδυάζει δυο στοιχεία της πρακτικής της, τον περίπατο και τα βιβλία και εξερευνά την απήχηση και των δύο σε αυτή την σημαντική τοποθεσία.

 

 

2. ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ (Εργαστήριο ζωντανής δράσης)

Πώς μπορούμε να αισθανθούμε συνδεδεμένοι με αυτό τον τόπο; Να βιώσουμε μια «βαθειά περιήγηση». Μέσα από τις αλληλεπιδράσεις του ίδιου μας του σώματος σε συνδυασμό με τοπικά υλικά, θα εξερευνήσουμε τις τοποθεσίες των Δελφών και την πόλη. Θα ανακαλύψουμε στρατηγικές αλληλεπίδρασης. Ανάλογα με τις προθέσεις του καθενός, η δουλειά μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική; μπορεί να είναι διαδραστική; μπορεί να είναι η ελάχιστη δυνατή ή να περιλαμβάνει ήχο, κοστούμια; μπορεί να γίνει ιδιωτικά ή να παρουσιαστεί σε κοινό…

Πρώτη μέρα: Εισαγωγικές ασκήσεις με υλικά, αντικείμενα; προβολή σλάιντ και συζήτηση πάνω στα έργα της καλλιτέχνιδας που περιλαμβάνουν περιπάτους με υλικά; καταιγισμός ιδεών.

Δεύτερη μέρα: Τεκμηρίωση σε επιλεγμένη τοποθεσία- σχεδίαση, φωτογράφιση, ηχογράφηση, καταγραφή; εύρεση, επιλογή, κατασκευή αντικειμένων, πειραματισμός.

Τρίτη μέρα: Παρουσίαση των έργων σε επιλεγμένη τοποθεσία; Τεκμηρίωση σε βίντεο; συζήτηση.

 

 

3. ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ-ΒΙΒΛΙΑ (Ομιλία της καλλιτέχνιδας)

Περίπατος- ενεργή εμπλοκή με το άμεσό μου περιβάλλον, με διαφορετικές τοποθεσίες, μέσα από όλο μου το σώμα, τη φυσική μου παρουσία. Ένας τρόπος να διασχίζει κανείς, να τιθασεύει και να απορροφά όλη την περιπλοκότητα, τις αντιφάσεις και τις στρωματοποιημένες διαστάσεις οποιουδήποτε τόπου.

Συλλέγω και σέρνω μαζί μου αντικείμενα από τη γύρω περιοχή-αντικείμενα που βρήκα καθ’ οδόν, φυσικά και τεχνητά. Χρησιμοποιώ συχνά το σχέδιο και τα σημάδια σαν πρωτογενή εργαλεία στους περιπάτους αυτούς. Δουλεύω επίσης με βιβλία-σε τοποθεσίες ή χρησιμοποιώντας τα ίδια σαν τοποθεσίες, ξεκινώντας έναν ανοιχτό διάλογο με το περιεχόμενο και τη μορφή τους.

Οι συνδέσεις είναι φυσικές, ενστικτώδεις, καθώς και συμβολικές, ποιητικές.

 

 

Lezli Rubin-Kunda

Η Lezli Rubin-Kunda (Χάιφα, Ισραήλ) γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντου, B.A.- Στις Διεπιστημονικές Σπουδές.

Πήρε Studio diploma, M.F.A.- από το School of the Museum of Fine Arts της Βοστώνης των ΗΠΑ. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας του Technion, στη Χάιφα, Ισραήλ. (Foundation studio, σχεδίαση, περιβαλλοντική τέχνη).

Η Lezli Rubin-Kunda είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνης που ασχολείται με παραστάσεις συσχετισμένες με τόπους, με εγκαταστάσεις, με βίντεο, με σχέδιο και φωτογραφία, στοχεύοντας στη διερεύνηση της σχέσης της με το περιβάλλον. Μέσα από το ίδιο της το σώμα, και χρησιμοποιώντας κοινά, διαθέσιμα φυσικά ή τεχνητά υλικά, εκτελεί απλές πράξεις που τη συνδέουν στενά με την τοποθεσία της και με το φυσικό καθώς και με το πολιτισμικό, το κοινωνικό και το μεταφορικό περιεχόμενο της τοποθεσίας. Η πρόσφατη δουλειά της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σχεδίαση τοποθεσιών και παρέμβαση βιβλίων.

Κάποιοι από τους χώρους που έχει επιτελέσει παραστάσεις και έχει εκθέσει είτε μόνη είτε με άλλους τα τελευταία 10 χρόνια είναι: στο Ticho House-Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, στο Μουσείο Ein Harod στο Κιμπούτζ Ein Harod στο Ισραήλ, στη Passage Gallery-Θέατρο Tmuna στο Τελ Αβίβ, στο Artists' House στο Τελ Αβίβ, στο Espais Foundation of Contemporary Art στη Χιρόνα της Ισπανίας, στο Collision06 Inter-arts Symposium στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια του Καναδά, στο Φεστιβάλ Ebent Performance στη Βαρκελώνη, στο Western Front στο Βανκούβερ, στο Blurrr Performance Biennial στο Κιμπούτζ Nachshon στο Ισραήλ, στις διεπιστημονικές γιορτές Heara 4, 5 και 7 στην Ιερουσαλήμ, στο The Lab στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, στην Deleon White Gallery στο Τορόντο, στο City Site, στο San Francisco Art Commission στην Καλιφόρνια, στο Boreal Art/Nature Artists' Residency στο Κεμπέκ του Καναδά, στο Binaural Artists' Residency στο Nodar της Πορτογαλίας.

http://www.lezlirubinkunda.com/index.html

 

Selected walking-based performance works-
http://www.lezlirubinkunda.com/perform/downearth1.html
http://www.lezlirubinkunda.com/perform/walkmask.html
http://www.lezlirubinkunda.com/perform/walksea.html
http://www.lezlirubinkunda.com/perform/markstone2.html



← Επιστροφή