Δράσεις
ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΛΦΙΚΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Ενημέρωση: 11-07-2016 16:11
Έναρξη: 22-07-2016 23:00



Ημερομηνία: 22 & 23 Ιουλίου 2016
Μέρος: Δελφοί
Ώρα: 22:00
Είσοδος δωρεάν

 

 

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια με σκοπό τη διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας, τη διάχυση και τη δημόσια κατανόησή της, μέσω Παρατηρησιακών, Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι σε αυτό το Διάστημα θέσπισε, για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα, ετήσιες δραστηριότητες όπως: Αστροβραδιές, Εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, και Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας.

Προωθεί τον Ετήσιο Διαγωνισμό της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος στα Σχολεία της Σαλαμίνας.

Το 2012 προώθησε τον Διαγωνισμό της N.A.S.A που αφορούσε τη Διαστημοσυσκευή Cassini, όπου η μαθήτρια Έλενα Λαμπίρη κέρδισε το πρώτο Πανελλαδικά βραβείο σε επίπεδο Δημοτικού, και έτσι το όνομα της Σαλαμίνας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της N.A.S.A.

Σε επίπεδο κοινωνικών δραστηριοτήτων, το Παράρτημά μας διοργανώνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας συνοδευομένη από ομιλία επιφανούς επιστήμονα και άλλα.

Συνεργάζεται με φορείς εκτός Σαλαμίνας, όπως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Σχολεία της Αττικής και είναι μόνιμος Συνεργάτης του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη.

Επίσης το 2013 συμμετείχε στις εργασίες του 21ου Διεθνούς Συνεδρίου XXI SEAC (Societe Europeenne pour I'Astronomie dans la Culture).

Διοργανώνει Αστροπαρατηρήσεις σε σκοτεινές περιοχές της Σαλαμίνας, που συνοδεύονται από στοιχεία Μυθολογίας των Αστερισμών, πρακτικές μεθόδους Ουρανογραφίας και Αστροφωτογράφηση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών στις 22-12-2015 για την εικοσιπενταετή πολυσχιδή Επιστημονική της Δράση.

 

Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος - Παράρτημα Σαλαμίνας


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών
Ενημέρωση: 13-06-2016 01:01 - Μέγεθος: 36.7 KB

← Επιστροφή