Δράσεις
Αντώνης Βολανάκης: BLIND WALK
Ενημέρωση: 11-07-2016 15:23
Έναρξη: 22-07-2016



Ημερομηνία: 21 - 23 Ιουλίου 2016
Μέρος: Δελφοί
Ώρα: Θα ανακοινωθεί
Είσοδος δωρεάν

 

 

ΤΥΦΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ −ένας μακρύς ομαδικός περίπατος−

Παρουσίαση: Αντώνης Βολανάκης

 

Επιμέλεια: Milena principle- "Made of walking"

 

Πώς εμπιστεύομαι; Πώς μπορώ να εμπιστεύομαι; Συμβαίνει όταν διασταυρωθεί ο δρόμος μου με ένα ξένο; Πώς μπορούν τα πόδια μου να εμπιστευτούν έναν άλλο; Η συνάντηση με ένα ξένο, το μοίρασμα ενός ονείρου, η τοποθέτηση της καρέκλας της ψυχανάλυσης σε όρθια θέση. Πώς περπατάμε και μιλάμε στα όνειρά μας;

 

 

Αντώνης Βολανάκης

Ο Αντώνης Βολανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο Wimbledon College of Art , στο Central Saint Martins College of Art & Design ,στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο Alvar Aalto στο Ελσίνκι. Η δουλειά του είναι ένα εναλλασσόμενο αμάλγαμα ραντεβού στα τυφλά και αισθητικής, ποίησης και πολιτικής, εικαστικών και παραστατικών τεχνών, δημόσιων και εσωτερικών χώρων. Έχει δημιουργήσει εγκαταστάσεις πάνω σε θηλυκές διηγήσεις, αστικά έργα περιπάτων με κοινότητες και ξένους, συλλογικές πλατφόρμες και εργασίες με ποιητές, εικαστικούς και φιλοσόφους και άλλες κοινωνικές συνθέσεις/ ομαδικότητες.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στον Καναδά, στην Τσεχία, στη Φινλανδία.

Από το 2004 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2012-13 he was a ήταν επισκέπτης καλλιτέχνης του Fulbright στο Τμήμα Τέχνης και Δημόσιας Πολιτικής του Tisch School of the Arts στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει ως επισκέπτης- καθηγητής από το 2014.

Έχει υποστηριχθεί από τα εξής ιδρύματα: το Fulbright, το Linbury, το A.S. Onassis, το London Institute, Arts and Humanities Research Board/ Η.Β., το A.G.Leventis, το Propontis, το Spyropoulos, και το B&E Goulandris.



← Επιστροφή