Δράσεις
Nadav Assor: GROUND EFFECT
Ενημέρωση: 11-07-2016 15:30
Έναρξη: 22-07-2016 10:00



Ημερομηνία: 22 Ιουλίου 2016
Μέρος: Δελφοί
Ώρα: 10:00
Είσοδος δωρεάν

 

 

GROUND EFFECT

Bιντεο-εγκατάσταση-προβολή με ομιλία μέσω Skype

του Nadav Assor (ΗΠΑ/Ισραήλ)

 

 

Το Ground Effect είναι μια έρευνα μιας γραμμής με μάκρος 80 χμ στο Ισραήλ που συνεχώς μεταβάλλεται κάτω απ’ την οποία η βροχόπτωση είναι λιγότερη από 200 mm το χρόνο κατά μέσο όρο. Η γραμμή αυτή που ευθυγραμμίζεται με όλη τη ζώνη της ερήμου, κόβει από τα ανατολικά, κοντά στη Δυτική Όχθη, προς τα δυτικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Εκεί μεγάλωσα, σε μια περιοχή που έχει και ανεπτυγμένη γεωργία μεγάλης κλίμακας και εθνικά πάρκα και αρχαία και σύγχρονα ερείπια και πόλεις Βεδουίνων και κατασκηνώσεις και ελαιώνες και τεχνητά πευκοδάση που έχουν φυτευτεί σε διεκδικούμενη γη και αγροτικές Εβραϊκές κοινότητες και στρατιωτικές ζώνες ασκήσεων. Η περιοχή αυτή ονομάστηκε κατάλληλα “Ακτογραμμή Συγκρούσεων” από τον αρχιτέκτονα Eyal Weizman στο πρόσφατο βιβλίο του με αυτό τον τίτλο.

Αυτό σκοπεύω να παρουσιάσω δημιουργώντας αυτό το κομμάτι, να περπατήσω μια συνεχή γραμμή δια μέσου των ζωνών και των τοπίων που καθορίζουν την περιοχή αυτή. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει σάρωση και συμπίεση της επιφάνειας του εδάφους (από άγρια και καλλιεργημένα φυτά, σκόνη, Εβραϊκούς και τάφους Βεδουίνων, περίκλειστες δεξαμενές νερού, στρατιωτικά μνημεία και συνοριακούς φράχτες). Μέσω ενός βίντεο στο επίπεδο της μέσης, ενώ θα παρακολουθείται συγχρόνως από ένα μη επανδρωμένο drone που θα τρέχει αλγόριθμους παρόμοιους με αυτούς που θα χρησιμοποιούσε   ένα στρατιωτικό drone για να απομονώσει την κίνηση από ένα θορυβώδες περιβάλλον.

 

 

Navad Assor

Ο Nadav Assor (ΗΠΑ / Ισραήλ) δημιουργεί βίντεο, εγκαταστάσεις, παραστάσεις και αντικείμενα. Η δουλειά του  έχει να κάνει με τη διαμεσολάβηση πόλεων, τα σώματα και τις προσωπικές αφηγήσεις μέσω διαθέσιμων βιομηχανικών τεχνολογιών. Ο Assor έχει εκθέσει σε όλο τον κόσμο σε φεστιβάλ, τόπους μουσικών εκδηλώσεων, μουσεία και γκαλερί στη Βόρεια Αμερική, στο Ισραήλ, στην Ευρώπη και στην Ασία.

Πρόσφατα έκανε έκθεση και παράσταση έργων του σε τρία από τα φεστιβάλ Transmediale στο Κέντρο KW στο Βερολίνο, στο Berlin Director’s Lounge το 2013, στο Soundwave Biennial στο San Francisco, στο Spectrum NYC και στο Hyde Park Art Center στο Chicago.

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στο Ισραήλ. Αποφοίτησε από το Midrashsa College of Art. Είναι κάτοχος MFA ως Full Merit Fellow στις Τέχνες και την Τεχνολογία από το School of the Art Institute του Chicago (SAIC, 2010).

Ήταν ο πρώτος παραλήπτης του βραβείου SAIC Edes, μιας από τις μεγαλύτερες τιμές της σχολής, και επίσης κάτοχος του βραβείου Νέων Καλλιτεχνών του Ισραηλινού Υπουργείου Πολιτισμού.

Από το 2012, ο Nadav είναι Βοηθός Καθηγητής Διευρυμένων Μέσων και Fellow του Κέντρου Τέχνης και Τεχνολογίας Ammerman στο Κολλέγιο του Connecticut.

 

http://www.nadassor.net/

 



← Επιστροφή