Δράσεις
ΜΗΔΕΙΑ - LUST
Ενημέρωση: 10-07-2016 16:07
Έναρξη: 17-07-2016 23:00



Hμερομηνία: 17 Ιουλίου 2016
Μέρος: Δελφοί, Οικίας Εύας & Άγγελου Σικελιανού
Ώρα: 23:00
Είσοδος δωρεάν

 

 

ΜΗΔΕΙΑ - LUST

Σύνθεση Κειμένων – Σκηνοθετική Διδασκαλία: Ιωάννης Μήτρου

Μορφή (Μήδεια): Μάρω Θεοδοσίου

Tραγούδι: Abdullah Alshammiry

Ποίηση: Ιωάννα Σκαντζέλη

Κινηματογραφικό τοπίο: Ιωάννης Μήτρου, Σεμπάστιαν Τσιφής

Φωτιστικά Τοπία: Διονύσης Ζαφειρίδης

Εικαστική Φωτογραφία: Βασίλης Καρκατσέλης

Εγκατάσταση: Ιωάννης Μήτρου

 

 

Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο πλαίσιο της 10ης ANIMART 2016, την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Υλικό Μήδειας, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.

 

Προσεγγίζοντας το έργο με εργαλεία τη Βιο-δυναμική και τον Παριστάμενο Ποιητικό Λόγο, τις μεθόδους του Εργαστηρίου για το σώμα και τον λόγο, η Μήδεια αποκτά μορφή μέσα από τις σωματικές δράσεις που αποτυπώνουν τα βιώματα του performer, όπως αυτά προκύπτουν με αφορμή λέξεις του κειμένου, λέξεις που παύουν να είναι φορείς νοημάτων, εντοπίζονται ως σημαίνοντα και επανανοηματοδοτούνται σε παρόντα χρόνο, στη διάρκεια της performance.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μήδεια δεν υπάρχει πριν και μετά. Γίνεται αυτό που παρίσταται κάθε στιγμή του performing, δημιουργείται στο εδώ και το τώρα. Ένα εδώ που πλαισιώνεται από εικαστικά και ηχητικά τοπία που ενσωματώνουν και ενσωματώνονται από τον performer και ένα τώρα που μένει ανοιχτό στην ερμηνεία του θεατή-μάρτυρα της κάθε στιγμής.

 

Μήδεια. Παιδοκτόνος, απατημένη σύζυγος ή βάρβαρη; Τίποτα από αυτά. Γυναίκα; «Μήτε γυναίκα. Μήτε άνδρας». Μια μορφή που αναζητά την ταυτότητά της. Μια μορφή που, μέσα στην έκσταση του Έρωτα, αναζητά την απόλαυση. Μήδεια - Lust.

 

 

 

Τηλέφωνο: 2310 500 034

email: inartngo@gmail.com

Ιστοχώρος: http://iwannaskantzeli.blogspot.gr



← Επιστροφή