Δράσεις
Νάσος Βακάλης: ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ
Ενημέρωση: 11-07-2016 15:05
Έναρξη: 19-07-2016 11:00



Ημερομηνία: 19 Ιουλίου 2016
Μέρος: Δελφοί
Ώρα: 11:00 - 13:00
Είσοδος δωρεάν

 


Ο Νάσος Βακάλης, πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης animation, που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, ΗΠΑ, παρουσιάζει τα μυστικά της τέχνης του, μέσα από την πρόσφατη ταινία του «Γεύμα για Λίγους» (Dinner for Few), που έχει αποσπάσει περισσότερα από 70 βραβεία και διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

----

 

ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ / Dinner for Few, 10’ 7’’

Ελλάδα / ΗΠΑ 2014

Σκηνοθεσία: Νάσος Βακάλης

Σενάριο: Νάσος Βακάλης

Animation: Νάσος Βακάλης, Eva Vomhoff

Tεχνική: 3D animation, Μotion graphics

Mουσική: Κώστας Χριστίδης

Παραγωγή: Νάσος Βακάλης, Κατερίνα Στεργιοπούλου

Διάλογοι: -

 

Μία αλληγορική κοινωνικοπολιτική ταινία που καθρεφτίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, το σύστημα λειτουργεί σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Συνεχώς τροφοδοτεί τους λίγους που –ανοήτως– καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ άλλοι μαλώνουν για τα αποφάγια! Αναπόφευκτα, όταν οι πόροι εξαντληθούν όλα οδηγούνται σε μια βίαιη και καταστροφική λύση. Δυστυχώς, το γέννημα αυτής της ριζικής και βαθιάς αλλαγής αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα σημάδι ελπίδας, αλλά η φτυστή εικόνα αυτού που το δημιούργησε.

 

 

Νάσος Βακάλης

Ο Νάσος Βακάλης είναι ένας βραβευμένος με EMMY animator, storyboard artist και σκηνοθέτης ταινιών κινούμενων σχεδίων.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σπούδασε animation στο California Institute of the Arts στις ΗΠΑ.
Εργάστηκε ως animator, animation supervisor, σκηνοθέτης, και storyboard artist για πολλά στούντιο κινουμένων σχεδίων, όπως η DreamWorks Animation, Warner Bros, Sullivan-Bluth, Paramount, Future Thought, Animax Entertainment, Roveo, Electronic Arts and Universal/Illumination.
Επιπλέον, o Νάσος ήταν ο κύριος προ-παραγωγός και storyboard artist για τη δημοφιλή σειρά του καναλιού ESPN «Off Mikes» για το οποίο έλαβε βραβείο ΕΜΜΥ, και μια υποψηφιότητα για EMMY.
Ο Νάσος επίσης έγραψε και σκηνοθέτησε 130 επεισόδια της διαδικτυακής σειράς κινουμένων σχεδίων «Crime Time» η οποία έφτασε στις 25 εκατομμύρια προβολές σε όλο τον κόσμο.
Στον ελληνικό χώρο ψυχαγωγίας είναι γνωστός ως ο συν-ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας Time-Lapse Pictures, μέσω της οποίας παρήγαγε από κοινού με την ΕΡΤ, και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μια σειρά από κινούμενα σχέδια.
Κατά τη διάρκεια των ετών Νάσος Βακάλης έχει επίσης παράγει και σκηνοθετήσει πολλές ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης με τίτλο «Δείπνο για Λίγους» (Dinner for Few), για την οποία έχει κερδίσει περισσότερα από 70 διεθνή βραβεία και επαίνους σε διάφορα φεστιβάλ animation ανά τον κόσμο.
Σήμερα ζει με τη γυναίκα και τα παιδιά του στο Λος Άντζελες, ΗΠΑ, όπου εργάζεται στα στούντιο της Warner Bros.

 

http://www.nassosvakalis.com



← Επιστροφή