Επιμορφωτές
ΤΗΕ MILENA PRINCIPLE - Organization

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ΘΕΜΑΤΙΚΑ


The MILENA Principle

 

- Geert Vermeire (Βέλγιο)

Επιμελητής, καλλιτέχνης και συγγραφέας, που ζει και δουλεύει στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Ο κύριος τομέας της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας είναι η επιτελεστικότητα (performing arts), η μίξη της πραγματικότητας με τις κοινωνικές πρακτικές, το σώμα σε δημόσιους χώρους, η εμπλοκή της κοινότητας και η ηθική εμπλοκή της πολιτιστικής πράξης ως κυρίαρχα στοιχεία. Οι συγγραφικές του δραστηριότητες συνδιαλέγονται με διάφορες μορφές τέχνης. Τα ενδιαφέροντά του επεκτείνονται μέχρι τη διεπιστημονική έρευνα που περιλαμβάνει το περπάτημα ως μέσον υλοποίησης καλλιτεχνικών στόχων. Οι δημιουργικές συνεργασίες μεταξύ χορογράφων, καλλιτεχνών του ήχου, καλλιτεχνών των νέων τεχνολογιών, αρχιτεκτόνων και συγγραφέων, είναι πάντα μέσα στις επιδιώξεις του.

 

 

- Stefaan van Biesen (Βέλγιο)

Εικαστικός, καλλιτέχνης πολυμέσων, καλλιτέχνης ήχων και συγγραφέας. Το έργο του εστιάζεται στην έρευνα του περπατήματος ως μέσου γνώσης και ως καλλιτεχνική δημιουργία. Η εικοσάχρονη καλλιτεχνική του πορεία περιλαμβάνει περιπάτους, σχέδια, προγράμματα, εγκαταστάσεις, βίντεο, παραστάσεις, κείμενα και ηχητικά τοπία, που δημιουργήθηκαν ως διαδραστική διαδικασία, μια ροή από ιδέες, εικόνες, ήχους και οράματα στην οποία οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, ειδικούς από διάφορους τομείς και καλλιτεχνικές διαδικασίες βασισμένες στην κοινότητα, αποτελούν σημαντικές συνιστώσες.

 

 

- Dr. Simona Vermeire (Πορτογαλία)

Διδάκτωρ στη Συγκριτική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Minho της Πορτογαλίας. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Σπουδές της Εικόνας από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Είναι ερευνήτρια με αντικείμενο τη σχέση μεταξύ φιλολογίας, τεχνών και επιστημών, σε σχέση με την επιστήμη του περιπάτου και την έννοια του consilience (Edward O. Wilson, Η συνένωση της επιστήμης και των ανθρωπιστικών σπουδών).

www.themilena.com

 

 

Εργαστήρια σε συνεργασία με τον:

 

- Dr. Sinan Bokesoy (Τουρκία)

O Sinan Bokesoy είναι συνθέτης, επιχειρηματίας και δημιουργός επαγγελματικών ηχητικών εφαρμογών. Έχει διδακτορικό στην έρευνα της μουσικής από υπολογιστή από το Πανεπιστήμιο VIII του Παρισιού και Bs.C. στην ηλεκτρονική μηχανική από το ITU / της Κωνσταντινούπολης. Είναι ιδρυτής του SonicPlanet™ ηχητικές λύσεις αυξημένης πραγματικότητας σε κινητές πλατφόρμες και επίσης ο ιδρυτής του sonicLAB™ plugin προγράμματος ηχητικής σύνθεσης για προηγμένο σχεδιασμό ήχου.

www.sonicplanet.com

www.sonic-lab.com

 

 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


← Πίσω