Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Εκδηλώσεις

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ
ΔΡΑΣΕΙΣ
Έναρξη: 18-07-2017



Παιχνίδι στο Τοπίο (εργαστήρι-περπάτημα) με την Hilary Ramsden

Μια πρόσκληση για τον αυτοσχεδιασμό και την συνεργασία στη δημιουργία ηχητικών έργων που αναδύονται από το «παιχνίδι του τοπίου» και το περιβάλλον των Δελφών και της Άμφισσας. Ο τόπος και η ώρα που επιτρέπουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες μπορεί να είναι πολλαπλές, μέσα σε χρονικούς και τοπικούς περιορισμούς. Τα δείγματα μπορούν να καταγράφονται, να αναμιγνύονται και να παίζονται στις κατάλληλες συγκυρίες, αν το επιθυμείτε. Μια τελική απόδοση θα μπορούσε να παιχτεί ζωντανά ή θα μπορούσε να ακουστεί ως παρασκευασμένο κομμάτι απόδοσης, μετά από 2-3 μέρες πειραματισμού (αυτές δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρες μέρες, αλλά ίσως 2-3 ώρες την μέρα για παράδειγμα). Θα συζητήσουμε και θα επισκεφτούμε πιθανές τοπικές τοποθεσίες. Θα δοθούν διάφοροι ήχοι και θα βρούμε κι άλλα κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Το «Παιχνίδι στο Τοπίο» είναι ένα τρέχον πρόγραμμα ηχοληψίας από τη Δρ Hilary Ramsden και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον μουσικό Heather Summers την εταιρία h2(hSquared). Το «Παιχνίδι στο Τοπίο» επιδιώκει να ανιχνεύσει, να ερευνήσει, να αυτοσχεδιάσει και να καταγράψει ήχους μέσα σε μια ποικιλία ‘τοπίων’ για να ανακαλύψει τις σημασίες και τις έννοιες του τόπου, της ταυτότητας, της ύπαρξης και της μνήμης.

Το έργο ξεκίνησε το 2008 στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου ως ρεαλιστική παράσταση υπαίθριων γλυπτών με τη χρήση ήχων χτυπήματος (όπως μπαγκέτα και ράβδοι ξυλόφωνου) για να προστεθεί μια ακουστική διάσταση σε ότι θεωρούνταν κομμάτι εικαστικής τέχνης. Αυτή η εργασία εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη έννοια της «αναπαραγωγής» άλλων στοιχείων στο περιβάλλον, ενσωματώνοντας τους ήχους που βρέθηκαν σε αυτό και ψάχνοντας καινούριους. Από τότε έχουμε ‘παίξει’ το ρόλο ενός τηλεφωνικού κέντρου και το τοπικό μας σχολείο.

 

 


Πρόσωπα:


← Επιστροφή