Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Εκδηλώσεις

ΕΡΩΣ -ΕΡΕΒΟΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Έναρξη: 21-07-2017 21:30



Έρως – Έρεβος

Ένα μουσικο – κινησιολογικό δρώμενο αναζήτησης μεταξύ φωτός – σκότους, Απόλλωνος – Διονύσου, Έρωτος – Ερέβους, θεϊκού – ανθρώπινου.

 

Σύλληψη – σκηνοθεσία – χορογραφία: Ειρήνη Πολυδώρου

Μουσική σύνθεση – εκτέλεση: Νίκος Αθανασάκης

Φωτογραφία: Θεανώ Μανουδάκη

 

Σημείωμα σκηνοθέτριας:

Πηγή έμπνευσης του δρώμενου αποτελεί η εξέλιξη της ερωτικής και οντολογικής σύνδεσης μεταξύ Κασσάνδρας και της θεϊκής δυάδας Απόλλωνος/Διονύσου.

Η θνητή μαγεύεται από την τέχνη της μαντικής, ως φως και δόλωμα για έναν θεϊκό έρωτα. Ο τελετουργικός χορός της παρθένου προς το φως θα μετατραπεί σε λαγνεία του σκότους υπό τη μουσική εμψύχωση του θεού Απόλλωνα, του θεού Διονύσου.

Η ύβρις(;) να ιερουργήσει κανείς για έναν Έρωτα Εωσφόρο θα οδηγήσει στην καταστροφή θεού και ανθρώπου. Και τότε, αφού ο ένθεος έρωτας έχει πια χαθεί, η ανθρωπότητα οδεύει προς την αυτο-καταστροφή της, όπως ίσως συμβαίνει σήμερα. Θα υπάρξουν κάπου, κάποτε, κάποιοι άφοβοι ηρωικοί παρθένοι εραστές να διεκδικήσουν ξανά το Φως του Έρωτα;

 

Οι συντελεστές

Νίκος Αθανασάκης

Κλασικός κιθαριστής και συνθέτης, διπλωματούχος από το Δελφικό Ωδείο Αθηνών. Ως κιθαριστής εμφανίζεται σταθερά σε ρεσιτάλ και φεστιβάλ κλασικής κιθάρας, ενώ συμμετείχε και στο σχήμα Graviton. Παράλληλα, ως συνθέτης, τα έργα του παίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα, όπως η Ε. Φάμπα, T. Sikelianou, Κ. Tseregof και Arcadia Quartet. Ακόμη, έργα του περιλαμβάνονται σε μουσικό album σύγχρονων Ελλήνων συνθετών από την εταιρεία Naxos και σε μουσική έντυπη έκδοση του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την εταιρεία Les Productions D’ Oz. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη δικοσκογραφική προσωπική δουλειά του με τίτλο "MAKRIA" με τη φωνή της Ειρήνης Πολυδώρου, από την εταιρεία Foka+Negra Entertainment, στην οποία περιλαμβάνονται δέκα τραγούδια με επιρροές και ιδιώματα από την κλασική, ροκ και παραδοσιακή ελληνική μουσική, από το Νέο Κύμα και τη Βραζιλιάνικη Bossa Nova.

 

Ειρήνη Πολυδώρου

Ηθοποιός, χορογράφος, τραγουδίστρια και σκηνοθέτρια. Τελειόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, BSc του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), κάτοχος ΜΑ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Παντείου Πανεπιστημίου) και European Diploma in Cultural Project Management (Fondation Marcel Hicter). Απόφοιτος της δραματικής σχολής Βεάκη, από το 2000 κι έπειτα έχει εργαστεί σε πλήθος παραστάσεων χορού, θεάτρου και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διεθνώς καταξιωμένη πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής κατά την περίοδο 1994 – 1999 και πρώην μέλος του αυστριακού θιάσου χορού, φωτιάς, πυροτεχνημάτων και τεχνών τσίρκου και τεχνολογίας Phoenix Firedancers.

 

 



← Επιστροφή