Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Νέα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ: 90 Χρόνια Δελφικών Εορτών (Ανοιχτό κάλεσμα)
Ενημέρωση: 14-07-2017 18:02


 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

90 Χρόνια Δελφικών Εορτών

καλλιτεχνικές και επιστημονικές προσεγγίσεις

 

Yπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

 

Η ANIMART (σχολείο – φόρουμ – φεστιβάλ) που πραγματοποιείται στους Δελφούς από 10 έως 23 Ιουλίου 2017, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη διεξαγωγή των πρώτων Δελφικών εορτών (9-10.4.1297), οργανώνει φόρουμ με θέμα: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ: 90 Χρόνια Δελφικών Εορτών, και καλεί τη νέα γενιά επιστημόνων, καλλιτεχνών και δημιουργών να εμπλουτίσουν τις εκδηλώσεις, εμπνεόμενοι και προς τιμή του Άγγελου και την Εύας Σικελιανού, που οραματίστηκαν και υλοποίησαν το όραμά τους, πριν από σχεδόν έναν αιώνα.

 

Η Ανοικτή Πρόσκληση αφορά σε live διαδράσεις πολυμεσικών μορφών τέχνης, που επεκτείνουν και εμπλουτίζουν την ανθρώπινη έκφραση και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς.

Καλούνται επιμελητές, ερμηνευτές, καλλιτέχνες και δημιουργοί να προτείνουν καινοτόμα έργα τέχνης, που συνδέουν τον ψηφιακό κόσμο με το ανθρώπινο σώμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων μέσων.

Τα έργα θα παρουσιαστούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επιδιώκοντας να ενσωματωθούν στη ροή της ANIMART 2017, με εμπνευσμένες και δυναμικές παρεμβάσεις, που να προκαλούν αφορμές για νέες συνομιλίες και να αποκαλύπτουν αθέατες πλευρές της ζωής.

Αναζητούνται νέες ιδέες σχετιζόμενες με τον δημόσιο χώρο, το περιβάλλον και την καθημερινότητα, που θα είναι έξυπνες, παιγνιώδεις, προκλητικές, ανατρεπτικές και μεταμορφωτικές.

Είναι ευπρόσδεκτοι να μετάσχουν καλλιτέχνες και δημιουργικοί επαγγελματίες όλων των πεδίων: ερμηνευτές, χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, καλλιτέχνες του ήχου, σχεδιαστές, ζωγράφοι, γλύπτες, καλλιτέχνες των νέων μέσων, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ψηφιακοί καλλιτέχνες, διαδικτυακοί καλλιτέχνες, προγραμματιστές, βίντεο-καλλιτέχνες, performers, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, κοινωνικές και κοινοτικές καλλιτεχνικές συλλογικότητες.

Ενθαρρύνονται να μετέχουν ομάδες και οι συλλογικότητες ατόμων με αναπηρία, όπως επίσης και καλλιτέχνες με λιγότερες προσβάσεις στο δημόσιο γίγνεσθαι, καλούνται να ενδυναμώσουν την παρουσία τους.

Η έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των διαδράσεων, των ψηφιακών τεχνών και των νέων μέσων επί σκηνής, θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια στην επιλογή των έργων, ακόμη και αν η καλλιτεχνική μορφή τους μπορεί να είναι ευρύτερα παρεμβατική στον κοινωνικό χώρο και το αστικό περιβάλλον.

 

ΧΩΡΟΙ

- Μουσείο Δελφικών Εορτών – Οικία Εύας & Άγγελου Σικελιανού

- Αμφιθέατρο Άγγελου Σικελιανού

- Πλατεία και δρόμοι των Δελφών

- Κωρύκειον Άντρο

- Αρχαίο Μονοπάτι Δελφών-Κίρρας

- Καλλιτεχνικός Σταθμός Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

- Παραδοσιακά καφενεία

- Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείου Χρισσού

- και πολλά άλλα σημεία και χώροι του ευρύτερου αστικού ιστού και του περιβάλλοντος Δελφικού τοπίου.

  

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ART – European Animation Center (www.arteac.eu)

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται με μια απλή δήλωση ενδιαφέροντος στο info@animartgreece.eu

Η πλήρης πρόταση πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 15η Ιουνίου 2017, στο info@animartgreece.eu

Στην πρόταση θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, η εθνικότητα, η ημερομηνία γέννησης, η ιστοσελίδα / blog, μια περίληψη της προτεινόμενης ιδέας (έως 100 λέξεις), μια περιγραφή του έργου και οι τεχνικές λεπτομέρειές του (max 1000 λέξεις), βιογραφικό (max 300 λέξεις), cv (max 4 σελίδες), παραδείγματα προηγούμενων εργασιών, και όλα αυτά σε ένα αρχείο μορφής pdf.

Όλα τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα και στα αγγλικά.

Μέγιστο μέγεθος συνημμένου αρχείου 5 MB.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Όσοι παραβρεθούν στους Δελφούς για την ANIMART και θελήσουν να αξιοποιήσουν τις ειδικές τιμές διαμονής και διατροφής (25 ευρώ το άτομο σε δίκλινο, με πρόγευμα, γεύμα, δείπνο ή 35 ευρώ το άτομα σε μονόκλινο με πρόγευμα, γεύμα, δείπνο), θα πρέπει να εγγραφούν στην ANIMART 2017, έναντι 40 ευρώ, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση σε όλα εκείνα τα εργαστήρια και τις τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης που προσφέρονται δωρεάν.

 ← Επιστροφή