Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Κατερίνα ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ηθοποιός, Performer

Βιογραφικό:

Η Κατερίνα Δρακοπούλου είναι performer, χορεύτρια Butoh, και εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της (MA in Ensemble Physical Theatre, University of Huddersfield; MA in Performance, Goldsmiths College; BA in Drama and Theatre Studies, University of Kent) δίδαξε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στο Manchester Metropolitan University.
Από το 2010 οργανώνει και διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια επικεντρώνοντας στις ψυχοσωματικές διαδικασίες στην κατάρτιση του ηθοποιού.
Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιαπωνία και Αμερική και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες Butoh, όπως τον Tetsuro Fukuhara, τον Valentin Tszin, τον Katsura Kan και την ομάδα Torifune Butoh-Sha.
Τον Μάρτιο/Απρίλιο του 2016 εργάστηκε ως ερμηνεύτρια στη Μέθοδο της Marina Abramovic στο Μουσείο Μπενάκη.
Τον Απρίλιο του 2016 παρουσιάσε τη σόλο, long-durational, site-specific παράσταση Butoh «22 stops» στο In Progress Feedback Festival, όπου τιμήθηκε με έπαινο.
Τον Ιούνιο του 2016 το «22 stops» παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο του [Mis/Dis] Placed: Performances στο Athens Photo Festival 2016 καθώς και στο Beton7, στο πλαίσιο της έκθεσης Visions – V Ideas, Performances, 3rd edition.

 

https://22stops.com/



← Επιστροφή