Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Παναγιώτης ΛΕΖΕΣ Εικαστικός

Βιογραφικό:

 

Ο Παναγιώτης Λεζές, μετά την καριέρα του ως γραφειοκράτη εδώ και πολλά χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες και συμμετείχε σε ποικίλες διεθνείς αποστολές της ΕΕ και του ΟΗΕ, βρήκε τον εαυτό του σε ένα εντελώς διαφορετικό τομέα, αυτόν της τέχνης, ξεκινώντας από το Εργαστήριο Σχεδίου και Ζωγραφικής στην Αθήνα. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ακαδημία Art Students League Academy Ν.Ν. εντατικά μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και σύγχρονης ζωγραφικής. Ανθρώπινο πορτρέτο και ανατομία σπούδασε στο Ανοιξιάτικο Στούντιο Σόχο της Νέας Υόρκης, και συνέχισε τις σπουδές του στο Saint Martins College του Λονδίνου. Τώρα είναι στο Deree American College of Greece – Σχολή Καλών Tεχνών (Αποφοίτηση που εκκρεμεί το εαρινό εξάμηνο του 2018).

 Συμμετοχή σε:

- HHH55, Ομαδική εγκατάσταση (50 Έλληνες καλλιτέχνες) φόρο τιμής στον Hermann Hesse για τα 55 χρόνια από το θάνατό του.

- ANIMFEST, Φεστιβάλ Κινούμενων Σχέσεων Αθήνας. Συμμετοχή με τη video art Εσωτερικά Σαρίδια. Προβολή του βίντεο με in situ solo performance και video installation.

- Documenta 14 (Αθήνα, Κάσσελ) Ακτιβισμός και οικοσεξουαλική ελευθερία (Beth Stephens & Annie Sprinkle)

Είχα συνεργαστεί ως δημοσιογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας με την ελληνική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και Δημοτικό ραδιοφωνικό Σταθμό της Αθήνας 98,4 FM σε θέματα τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Συμμετοχές:

← Επιστροφή