Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Πέννυ ΦΟΙΝΙΡΗ Ηθοποιός, Κύπρος

Βιογραφικό:

 

Η Πέννυ Φοινίρη γεννήθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1989. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα στο Εθνικό Θέατρο Αθηνών, απο όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος. Επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργάζεται σαν επαγγελματίας ηθοποιός σε διάφορες παραστάσεις και τηλεοποτικές σειρές. Σκηνοθέτησε την πρώτη της θεατρική παράσταση στο ‘Θέατρο Ένα’ με τίλτο ’45 Λεπτά Παραμύθια κι Αλήθειες’ το 2014. Ένα χρόνο αργότερα δημιουργεί με τον συνεργάτη της Αντρέα Μακρή την δική της θεατρική ομάδα ‘Σκηνή 8’. H πρώτη τους θεατρική παράσταση με τίλτο ‘Παραμύθι για Δύο’ του Philip Ridley, κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης νεανικής παράστασης Κύπρου, για τις χρονιές 2015-2017 απο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Το 2014 επισκέφθηκε την Γερμανία με σκοπό να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στην LISPA πάνω στην τεχνική του Lecoq. Ακολούθως, το 2016 πάει στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο New York Film Academy για να παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα ‘Υποκριτική στην κάμερα’. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια όπως ‘προσέγγιση στον Shakespeare’ απο την Sue Dunderdale και γνωριμία με την τεχνική της Ivana Chubbuck απο τον Χρήστο Βασσιλόπουλο.

Μερικές απο τις πιο σημαντικές τις δουλειές συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με τους σκηνοθέτες Σήφη Βαρδάκη, Λέα Μαλένη και Μαγδαλένα Ζήρα.


Συμμετοχές:

← Επιστροφή