Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Αρσινόη Λίλυ ΚΑΡΑΔΗΜΑ Χορογράφος, Περφόρμερ, Καλλιτεχνική διευθύντρια της Ομάδας Τέχνης & Χορού ΑΤΡΑΠΟΣ

Βιογραφικό:

 

Η Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα, χορογράφος, performer, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας τέχνης & χορού ΑΤΡΑΠΟΣ, διδάχθηκε κλασσικό μπαλέτο R.A.D. στις αναγνωρισμένες σχολές Μάγιας Σοφού, από όπου απέκτησε τίτλο σπουδών του Royal Academy of Dancing, κλασικό ινδικό χορό Bharata Natyam με τη Leda Shantala και αρχαίο ελληνικό χορό κατά σύστημα Rubby Ginner.

Έχει σπουδάσει Marketing (BA Honors, La Verne University, California). Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή σεναρίου, με τη δομή και ανάπτυξη του διαφημιστικού concept ως Creative Director σε μεγάλες διαφημιστικές, και με το σχεδιασμό και την κατασκευή εικαστικού κοσμήματος. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, παρακολουθώντας διαλέξεις της Αλτάνης, συνεργαζόμενη με την ερευνήτρια Αστερία Κολοβού, καθώς και πολλούς ακόμη ερευνητές και πολιτισμιολόγους, ώστε να εμβαθύνει στην έρευνα για τις ρίζες της κινησιολογίας από την αρχαιότητα. Η επιτυχημένη συνεργασία της με τον πολιτισμιολόγο Παρμενίδη Ιω. Μπουσίου είχε ως αποτέλεσμα την αναβίωση του πολύ σημαντικού εθίμου των Φαλληφορίων, για 4 συνεχόμενα χρόνια, μετά από 2500 έτη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το δρώμενο που τείνει να γίνει θεσμός, παρουσιάζεται κάθε χρόνο στα πλαίσια του εορταστικού τριημέρου των Απόκρεω κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Είναι ιδρυτικό μέλος, χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας τέχνης και χορού ΑΤΡΑΠΟΣ και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO. Πρόσφατες δουλειές της ως χορογράφος, δραματουργός, συντονιστής και performer στην ομάδα:

ΚΡΗΤΕΣ του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για 3 παραστάσεις 27, 28 &29 Απριλίου 2017 στο θέατρο ΑΒΑΤΟΝ στο Γκάζι, με τεράστια επιτυχία.

TEΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗ ΦΛΟΓΑΣ του «Ορεινού Αγώνα Δρόμου ΔΕΛΦΩΝ – «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, όπου και χορεύθηκε για πρώτη φορά ο Α' Δελφικός, τον Δεκέμβριο 2016.

ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ, Τελετουργικό χοροδρώμενο που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, τον Αύγουστο 2016.

SCIENCE &CHOROS, ένα video art για την Abbott Diabetes Care Greece και το διεθνές συνέδριο που διεξήχθη το Φεβρουάριο 2016 στο Abu Dabi, με θέμα τη νέα καινοτομία FreeStyle Libre στη διαχείριση του διαβήτη. Τεχνολογία Ελευθερίας. Τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Γιατί, τελικά, όλα έχουν μια βαθιά ελληνική ρίζα...

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, «Από τη μεταμόρφωση στην αναγέννηση», που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λεπρέου «Δημήτρια», τον Αύγουστο 2014.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ, Ένα ακόμη δρώμενο με θέμα τις Χάριτες στον τόπο τους, τον Ορχομενό Βοιωτίας, σχεδιάζεται για το άμεσο μέλλον, ως προσωπική επιθυμία και προσφορά στον τόπο καταγωγής της.

Η Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα, έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με φορείς όπως το θέατρο της Δόρας Στράτου, χορογραφώντας τα δρώμενα ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, που παρουσιάστηκε στις 21 Μαρτίου 2014 στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΝΥΝ & ΑΕΙ, ποιητικό χοροδρώμενο που παρουσιάστηκε μέσα στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμου, στα πλαίσια των Ηραίων 2012.

Σήμερα, πέρα από τις προετοιμασίες που συντονίζει για τα ποικίλα δρώμενα της ομάδας ΑΤΡΑΠΟΣ, παραδίδει μαθήματα αρχαίου χορού, κάνοντας την έρευνα του αρχαίου χορού πράξη, στον πολυχώρο πολιτισμού Casa de Arte Kabeiria, στην Αθήνα.



← Επιστροφή