Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Άκης και Πάνος Κορωνάκης Συγγραφείς, Φωτογράφοι

Βιογραφικό:

 

Ο Άκης είναι γιος του Πάνου και είναι μαθητής του γυμνασίου. Ο Άκης, που αγαπά πολύ τους γονείς του και τους φίλους του, παράλληλα με το σχολείο του, ασχολείται με το μπάσκετ, το ποδήλατο και τη ζωγραφική. Αγαπά τα ταξίδια, τη μουσική, τα παραμύθια και του αρέσει να ονειρεύεται έναν κόσμο όπου δεν θα υποφέρει κανείς. Έγραψε μαζί με τον Πάνο το παραμύθι, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, Ρούλης, ο Υδραίος νάνος γαϊδαρούλης / Roulis the dwarf donkey from Hydra (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2016), και το παραμύθι, Το ταξίδι της Τούλας, της Υδραίας πατατούλας (ένα περιπετειώδες ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα, υπό έκδοση).

Ο Πάνος είναι περήφανος (χαζο)μπαμπάς του Άκη. Είναι χημικός μηχανικός-διδάκτορας βιοτεχνολόγος και στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στον χώρο της υγείας. Πέρα από την αγάπη του για την οικογένειά του, είναι ονειροπόλος, οραματιστής και συγγραφέας των βιβλίων: Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Μάνατζερ / Ancient Greece and the Μodern Μanager (Καλέντης, 2009), Εν Δελφοίς Σοφία: Τα παραγγέλματα των επτά σοφών / Wisdom made in Delphi: The commandments of the seven sages (Τόπος, 2011), Ελληνική Σοφία: η γη και οι άνθρωποι / Greek Wisdom: the land and the people (Τόπος, 2012).

 

Ο Άκης και ο Πάνος λατρεύουν την Ύδρα. Αισθάνονται Υδραίοι και, σε αυτό το περήφανο και ιστορικό νησί, έφτιαξαν ένα σπιτάκι, που στο κτίσιμό του πρόσφεραν την πολύτιμη και ανεκτίμητη βοήθειά τους τα εργατικά, φιλότιμα και γλυκύτατα γαϊδουράκια της Ύδρας. Προσπαθούν να επισκέπτονται όσο μπορούν πιο τακτικά αυτό το ευλογημένο, γεμάτο ομορφιές και μαγεία νησί της Ελλάδας. Η Ύδρα τούς χαρίζει –τόσο απλόχερα και τόσο γενναιόδωρα!– γαλήνη, ηρεμία και ομορφιά. Αυτό το μοναδικό και ονειρεμένο νησί τούς προκαλεί κάθε φορά, με το μεγαλείο του και τη γραφικότητά του, έμπνευση για δημιουργία.



← Επιστροφή