Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Κώστας Δαουλτζής Φωτογράφος

Βιογραφικό:

 

Ο Κώστας Δαουλτζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πρωτοασχολήθηκε με τη φωτογραφία όντας φοιτητής και μεταφράζοντας δύο βιβλία για τη φωτογραφία για τις Εκδόσεις Μωρεσόπουλος και το περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, με τίτλο «Φόρμα και Γραμμή στη Φωτογραφία» και «Δημιουργικές τεχνικές σκοτεινού θαλάμου» της KODAK. Επίσης μετέφρασε άρθρα για το ίδιο περιοδικό.

Αργότερα και σε ώριμη ηλικία εισήλθε με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Φωτογραφίας της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αιγάλεω, παίρνοντας το δίπλωμά του. Η πτυχιακή του εργασία είχε τίτλο «Το μάτι του φωτογράφου», κάνοντας μια κριτική σε φωτογραφίες Ελλήνων φωτογράφων διαχρονικά, και σε συνέχεια αντίστοιχης εργασίας που είχε γίνει στην Αμερική για Αμερικανούς φωτογράφους και με ίδιο τίτλο The Photographer’s Eye, έκδοση του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Άρθρα του έχουν, επίσης, δημοσιευθεί στο περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Στο χώρο της φωτογραφίας έχει στο παρελθόν διδάξει φωτογραφία στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης "Πρόταση" στην Πάτρα, σε συνεργασία με τον Σάκη Ροδίτη και στο «Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε» μαζί με τον Νίκο Τσακανίκα.

Επίσης με παρουσιάσεις για το σκοτεινό θάλαμο στο Πολιτιστικό Τμήμα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πάτρας «Ίδρυμα Τοπάλη» και στη Ν.Ε.Λ.Ε Πατρών, παρέα με τον Ανδρέα Αλεξόπουλο.

Επίσης την χρονιά 2018-19 δίδαξε φωτογραφία στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. "Πολύμορφο", και είχε την επιμέλεια της φωτογραφικής έκθεσης στο τέλος της χρονιάς.

Έχει συμμετάσχει σε συλλογική έκθεση με το Τμήμα Φωτογραφίας της Ν.Ε.Λ.Ε. σε καταστήματα της Πάτρας και σε ατομική έκθεση στον χώρο του Catamaran, στην Παναγοπούλα, μαζί με τον φίλο και φωτογράφο Γιάννη Βλασταρά.

Φωτογραφίες του έχουν κερδίσει το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό που διεξήχθη από το Σύλλογο Καθηγητών Περιβαλλοντικής με θέμα «Το Νερό».



← Επιστροφή