Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Αθανάσιος Αθανασιάδης Φωτογράφος

Βιογραφικό:

 

Ο Θανάσης Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι συνταξιούχος τραπεζικός, οικονομολόγος με Master στην Τραπεζική Οικονομία. Ενεργά ασχολήθηκε με την φωτογραφία από το 1990 και το 1999 γράφεται στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο οποίο διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. για 3 χρόνια, όπου και παραμένει μέλος.
Το 2001-2005 ιδρύει τη Φωτογραφική Ομάδα Άτροπος με δραστηριότητες μία ομαδική έκθεση, καθώς και φωτογραφική συνεργασία με τον Δήμο Πανοράματος στο κοινωνικό πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, που αφορούσε την τρίτη ηλικία.  
Το 2014 ιδρύει τη Δημιουργική Ομάδα Φωτογραφίας Π31, όπου και παρέδιδε μαθήματα φωτογραφίας για δύο χρόνια και με δραστηριότητες δέκα ομαδικές εκθέσεις, τρεις ατομικές, δύο ολοήμερα καλλιτεχνικά δρώμενα, και συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Παρουσίασε τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε εξήντα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα – και τρεις διεθνείς στη Σερβία (Ecological Reality), στη Βουλγαρία (Aspects of Balkan Photography - 2016, Sofia), και στη Λευκωσία της Κύπρου (Αστικό Τοπίο - Φωτογραφίζουμε την πόλη μας), καθώς και σε πολλά καλλιτεχνικά-πολιτιστικά δρώμενα πανελλαδικά (Πολιτιστική εβδομάδα Ξάνθης, 2012, βραδιές ποίησης 2013 & 2014, Influence Festival Karditsa, 2015).

Κέρδισε το 3ο βραβείο στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας thefaces.eu 2018

Συμμετείχε στο 6o Open September Athens 2017.

Παρακολούθησε σεμινάριο του Michael Ackerman.

Συμμετείχε με δύο φωτογραφίες στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του 2015 και αρθρογράφησε στο περιοδικό Φωτογράφος, ως κριτής φωτογραφιών.

Αρθρογράφησε στο site grafomichani.com στη στήλη Φως και Γραφή.

Συμμετείχε στην Κριτική Επιτροπή για τον φωτογραφικό διαγωνισμό του Δέλτα Αξιού.

Φωτογραφίες του διακρίθηκαν στη διεθνή φωτογραφική κοινότητα Viewbug, από όπου και προτάθηκε ως guest judge.

Mini portfolio είναι αναρτημένο στη διεθνή φωτογραφική κοινότητα exibartstreet.com

Παρουσίασε σε ανοιχτή φωτογραφική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη δύο εργασίες του: Ταξιδιωτική Φωτογραφία, και Η δικιά μου φωτογραφία δρόμου

Οργάνωσε και συντόνισε την παρουσίαση πέντε φωτογράφων.

Επιμελήθηκε πολλών φωτογραφικών εκθέσεων.

Ήταν  συν-διοργανωτής, καλλιτεχνικός επιμελητής και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Ελλήνων φωτογράφων PHOTOGRAFISTAS Ι και PHOTOGRAFISTAS II που περιόδευσε στην Ελλάδα.  

 

Διαχειρίζεται τις σελίδες

https://www.facebook.com/clicksandmomentsphotography/

https://www.facebook.com/Tag-fotografia

 

Email : 
thanasis_athanasiadis@yahoo.com 
athanaga@gmail.com

http://thanasisathanasiadis.wix.com/-photography

https://www.youtube.com/channel/UCqO9QSKX0wfCO4-3Qy4dUaQ/videos?view_as=subscriber

https://www.facebook.com/thanasis.athanasiadis.5/about



← Επιστροφή