13 - 23 Ιουλίου 2014
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ Δημήτρης - Animator

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ANIMATION


Δημήτρης Σαββαΐδης

 

Γεννήθηκε πρωτοχρονιά του 1976 στη Θεσσαλονίκη.

Πήγε σχολείο, σπούδασε, δούλεψε αλλά… βρήκε από μικρός τα comics και το animation τα κατάλληλα μέσα για να αφηγηθεί τις ιστορίες, που γράφει μιας και δεν περιορίζουν την φαντασία του δημιουργού.

Όμως δεν έμεινε εκεί  πέρα από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες ήθελε να αφήσει και το πολιτιστικό του στίγμα και ενεπλάκη στην διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη του και όχι μόνο.

 

Συμμετοχή σε δεκάδες Ομαδικές Εκθέσεις και Φεστιβάλ Comic, animation, εικαστικών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

 

Δύο φορές βραβευμένος και 4 προτεινόμενος στα βραβεία COMIC DOM (Ελληνικά Βραβεία Comic) από 2005 έως σήμερα.

 

Έχει εκδώσει 2 άλμπουμ comics μέχρι σήμερα και η δημιουργία συνεχίζεται.

 

Μικρές Ιστορίες Comic έχουν εκδοθεί σε πολλά περιοδικά της Ελλάδας και εφημερίδες (ΒΑΒΕΛ, ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ, 9, ΓΑΛΕΡΑ, ΤΑ ΝΕΑ και άλλα ).

 

Είχε σειρά 4 σέλιδου παιδικού comic (ανά επεισόδιο) στην παιδική αθλητική εφημερίδα SPORT DAY KIDS 2009 – 2010 συνολικής έκτασης 160 σελίδων.

 

Είχε σειρά μονοσέλιδου στο περιοδικό ALLO «Άστεγη Ζωή» η οποία βραβεύτηκε από τον πρόεδρο των αστέγων Ελλάδος τιμητικά και εκτέθηκε μέρος της στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα στην Αθήνα.

 

Έχει δημιουργήσει 4 ταινίες μικρού μήκους animation, από τις οποίες υπήρχε συμμετοχή σε φεστιβάλ εσωτερικού και εξωτερικού.

 

Δημιουργία Video σκηνικών για θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης.

 

Διδάσκει σενάριο και σκηνοθεσία comics και animation τα τελευταία δέκα χρόνια σε σχολές της πόλης του.

 

Αρχισυνταξία και συνδημιουργός της τηλεοπτικής και διαδικτυακής εκπομπής Cofix Wiggler με θέμα τα comics και το animation.    

 

Ιδιοκτήτης του Cofix καφέ μπαρ με θέμα τα comics με χώρο έκθεσης.

Διοργάνωση στον χώρο Cofix εκθέσεις, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις για επτά συνεχόμενα χρόνια 2003 – 2010.

 

Συμπαραγωγή και συνδιοργάνωση των Φεστιβάλ Comics όπως «Προβλήτα 2006», «ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ» και άλλα.

 

Συνεργασίες με φορείς για εκδηλώσεις και εκθέσεις με ΦΚΘ (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Animart, AnimaFest και άλλα.

 

Συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Βίκτωρ Κοέν, Dorit Chrystler, Chuck Sperry, Alexander Zograf, Matt Brooker και φεστιβάλ όπως το Busho Fest, Grrr Fest, από Σερβία μέχρι και Αμερική, που ήρθαν Θεσσαλονίκη σε εκδηλώσεις και εκθέσεις.


← Πίσω