Προβολές Ταινιών Animation Μικρού Μήκους

31 Ιουλίου & 1-2 Αυγούστου 2015

"Φουγάρο", Ναύπλιο

Ώρα έναρξης: 9.30 μμ

Είσοδος Ελεύθερη

 

Προβολές Ταινιών Animation Μικρού Μήκους (PDF 250kb)

 

Η ANIMART σε συνεργασία με το Φουγάρο, παρουσιάζουν στο κοινό του Ναυπλίου, ένα τριήμερο προβολών ταινιών animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Οι ταινίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας 2015, οι συλλογές «O!PLA Animation Across the Borders» —πανόραμα ταινιών animation μικρού μήκους από την Πολωνία, που βραβεύτηκαν από το κοινό της χώρας αυτής το 2014 και 2015, φιλοξενούνται στους κήπους του Φουγάρου για τρεις ημέρες γνωριμίας, και γιατί όχι, μύησης στο ξεχωριστό αυτό καλλιτεχνικό σύμπαν!

 

Το συνολικό πρόγραμμα καταγράφει τις σύγχρονες αισθητικές και θεματικές τάσεις, τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της νέας γενιάς δημιουργών, καθώς και την εξέλιξη των τεχνικών στο χώρο του animation, όπου η χρήση των νέων τεχνολογιών συμβάλλει τα μέγιστα στην αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος.

 

Το animation είναι η τέχνη της εμψύχωσης εικόνων, αντικειμένων, χαρακτήρων - μία ιδιαίτερη τεχνική ή καλύτερα ένα σύνολο τεχνικών για την παραγωγή ταινιών που βασίζονται στην ψευδαίσθηση της δημιουργίας κίνησης. Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύμπαντος εκ του μηδενός. Μίας επίπλαστης δηλαδή πραγματικότητας που γεννάται αποκλειστικά από το δημιουργό της. Ένα μοναδικό όχημα επικοινωνίας ιδεών και προβληματισμών που ξεφεύγει από το στερεότυπο του ψυχαγωγικού κινουμένου σχεδίου για παιδιά.

 

Το Φουγάρο καλεί όλους εσάς να απολαύσετε ένα μοναδικό anima-γεγονός στην πόλη του Ναυπλίου! Το πρόγραμμα προτείνεται για εφήβους, νέους και ενήλικες.

 

Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν δεν έχουν διάλογους. Ωστόσο, όσες έχουν, συνοδεύονται από αγγλικούς υπότιτλους.

 

Το Φουγάρο ευχαριστεί το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας και τους βραβευμένους καλλιτέχνες για την ευγενική παραχώρηση των ταινιών.

 

ΦΟΥΓΑΡΟ, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο

T.: 27520 47300, www.fougaro.gr, www.facebook.com/To.Fougaro