Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Εκδηλώσεις

INTO THE ARTMOSPHERE (Ανοιχτό επιτόπιο εργαστήριο και Έκθεση)
ΔΡΑΣΕΙΣ
Έναρξη: TBA

To Into Artmosphere είναι ένα επιτόπιο εργαστήριο και διαδικτυακή έκθεση, κατά τη διάρκεια της Animart 2020, που διερευνά τον τρόπο άσκησης της οικολογικής νοημοσύνης και τη συμβολή της στην έμπνευση, τη δημιουργία και την παρουσίαση νέων ευφυών οικολογικών έργων τέχνης.

Μαζί με δύο τηλε-διασκέψεις, το εργαστήριο των έξι ημερών για την οικολογική πολιτισμική διάσταση της δημιουργικής εργασίας, είναι ανοιχτό στη συμμετοχή του κοινού.

Ο Αμερικανός Dr. Rich Blundell, μαζί με τον καλλιτέχνη Geert Vermeire και την ερευνήτρια φυτικών σπουδών (Plant Studies researcher) Simona Vermeire, θα διερευνήσουν το τι είναι η οικολογική ευφυΐα και πώς οι καλλιτέχνες μπορούν να τη βιώσουν, να την αξιοποιήσουν και να την εκφράσουν μέσα από το έργο τους.

Θα εξεταστεί επίσης η σχέση μεταξύ τέχνης και επιστήμης, της φύσης μέσω των νέων οικονομικών παραδειγμάτων, και θα διερευνηθεί ο οικολογικός ρόλος της τέχνης και των καλλιτεχνών στη σύγχρονη κουλτούρα.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται στο φυσικό περιβάλλον της Ύδρας, με τη διαδικτυακή συμβολή του Rich Blundell, από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, επιδιώκοντας τη δημιουργία και την έκθεση νέων ευφυών έργων οικολογικής τέχνης.

Το εργαστήριο είναι οργανωμένο γύρω από διάφορα τοπικά σημεία της Ύδρας (χωρίς θέμα, είδος, τάξη, μέσο ή πειθαρχία) και είναι ανοιχτό για καλλιτέχνες και δημιουργούς όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρύτερου κοινού.

Για τους επιλεγμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς, θα ακολουθηθεί μια τρίμηνη δημιουργική κοινή πορεία, μέσα από online συναντήσεις με τους Rich Blundell, Geert Vermeire και Simona Vermeire, προκειμένου τα έργα που θα προκύψουν, να οριστικοποιηθούνε και με την τελική τους μορφή να εκτεθούνε, σε μια έκθεση στην Αθήνα, τον Νοέμβριο 2020.

 

Συνεργάτες:

 

− Oika (ΗΠΑ) είναι μια κοινότητα καλλιτεχνών, αφηγητών και δημιουργών, αφιερωμένων στην ανάδειξη της οικολογικής νοημοσύνης μέσω της δουλειάς τους, δημιουργώντας μια νέα κουλτούρα σε συμμαχία και ευθυγράμμιση με τη φύση. https://oika.com/

 

— Η Milena principle (Βέλγιο) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο καλλιτεχνών και εμπειρογνωμόνων από διάφορους τομείς και κλάδους που φέρνουν σε επαφή την επιστήμη, την οικολογία και τις τέχνες, ασχολούμενοι με μη συμβατικούς τρόπους και δημιουργώντας απροσδόκητες και νομαδικές συζητήσεις για την τέχνη και τον σύγχρονο κόσμο μας. http://www.themilena.com/



← Επιστροφή